TRAINING
BOEKEN
MENU

Veranderkracht

12 juli 2021
Jannica van Barneveld

VERANDERKRACHT

Ik ben nu een tijdje onderweg als trainer bij het Sermon Movement Center. Als trainer is het een van mijn doelen om iemand tevoorschijn te laten komen. Ik ben constant bezig met verandering in handelen, denken en gedrag. En vandaag wil ik daar iets over delen. 

Veranderen

Veranderen is een van de moeilijkste dingen toch?  We hebben te maken met onbewust gedrag wat voor meer dan 80% ons denken en handelen beïnvloed. Veranderen doe je niet zomaar. Dat vraagt om een intensieve investering en het aanleren van nieuw gedrag. Tja, en dat is niet makkelijk. Misschien ben jij ook weer gestopt met jouw sportieve voornemens? Of val je weer terug in oude patronen? Ben je toch weer gestart met roken? Of raakt jouw agenda met een prettige focus opnieuw weer vol met ruis? Zo gaat dat. We zitten allemaal vast in denk en handel-patronen die onze groei stagneren en ervoor zorgen dat we niet onze potentie volledig benutten. Soms zoveel dat we denken dat we niet kunnen veranderen en het er maar bij laten.

Toch heb ik het afgelopen seizoen ontzettend veel mensen zien veranderen. Dat is ook het mooie aan mijn werk als trainer. Veranderingen die niet alleen impact hebben op de persoon zelf maar op alle mensen om hem of haar heen. Mensen die het spreken op wilde geven maar nu niet meer kunnen wachten om de kerk in de fik te preken. Van mensen die veilig achter een statief hun verhaal voorlezen naar mensen die vrij en open voor de groep spreken. Mensen die groeien van een kabbelend verhaal naar een vurige en verbindende preek. Ik geloof dat er met meer passie, vuur en verbinding gesproken gaat worden. Dat er meer harten geraakt gaan worden dan ooit tevoren.

 ‘Ik spreek al jaren, maar ik geloof dat mijn bediening nu echt begint!’ (Paul Koeleman - deelnemer) 

Verandering brengt invloed

De veranderingen die de deelnemers van onze training doormaken hebben invloed op hun omgeving. Want zij staan vervolgens weer voor 10-100 mensen te spreken. Harten die goed nieuws nodig hebben. Mensen die verlangen naar verandering. Ik ben mij als trainer ervan bewust geworden dat hoe meer we bereid zijn om te leren en te veranderen hoe meer invloed we hebben op onszelf en op onze omgeving.
Dus ik wil jou graag twee vragen stellen:

  1. Waar en hoe wil jij invloed hebben?
  2. Wat heb jij daarvoor nodig?

Jouw woorden hebben veranderkracht!

Als het goed is ben jij een spreker of sta je regelmatig voor groepen. Jij hebt invloed.

Met alles wat je wel en niet zegt. Wij geloven dat woorden veranderkracht hebben.

Met woorden kan je verwoesten en herstellen, troosten en domineren, in harten landen en er voorbij walsen, liefde zaaien en verdeeldheid brengen.

Spreken is als het koesteren van je tong. Je kan ermee creëren en verwoesten. Sterker nog een toespraak kan mensen vervelen of weerstand oproepen. En het kan zelfs aanzetten tot haat en geweld.

Woorden hebben ontzettend veel kracht.  Door datgene wat jij deelt kunnen er nieuwe perspectieven ontstaan, kan geloof weer opgetild worden, kan er uitgestrekt worden naar hoop en vinden verlorenen het hart van onze liefdevolle God.

Investeer in jouw spreekvaardigheid.

Kortom, de wereld is in nood voor jouw woorden! De wereld is in nood voor goed nieuws!

Dus investeer in jouw spreekvaardigheid. Want jouw invloed is enorm groot!

Wanneer je aandacht geeft aan spreekvaardigheid, zal je daarin groeien. Je zal merken dat je steeds beter zal worden in het verwoorden van je gedachten en gevoelens, dat je steeds makkelijker in staat zal zijn om aan te sluiten bij de leefwereld van je hoorders en dat je zal groeien in de overdracht van je boodschap.

Voel je vrij om eens contact met ons op te nemen om te bespreken hoe wij je kunnen helpen!