TRAINING
BOEKEN
MENU

VERBINDEND EN OVERTUIGEND SPREKEN
Ontdek de geheimen van communicatie en leer gedenkwaardig spreken

VERBINDEND EN OVERTUIGEND SPREKEN
Ontdek de geheimen van communicatie en leer gedenkwaardig spreken

Dr Henk Stoorvogel
Bart van Nes

De Masterclass Verbindend en Overtuigend (S)preken voert je in één dag mee in de geheimen van de dynamiek van inhoud en vorm, boodschap en communicatie. Voor veel predikers en sprekers is het creëren van een preek een black box. Veel sprekers beginnen met het googelen naar informatie over hun onderwerp. Anderen beginnen een proces waar ze steeds maar weer in dezelfde valkuilen stappen en hopeloos vast lopen. Door de Masterclass Verbindend en Overtuigend (S)preken:
- Krijg jij grip op een voorbereidingsproces dat je helpt steengoede preken te maken.
- Leer jij spreken met maximale verbinding met je publiek.
- Leg je een krachtig fundament onder al jouw toekomstige spreekbeurten.

 

 

 

Is deze Masterclass iets voor mij?

Twee van de meest gehoorde wensen van sprekers zijn: 'Hoe kan ervoor zorgen dat ik tijdens mijn spreken beter in verbinding sta met mijn publiek? Ik heb het idee dat mijn preken mijn hoorders vaak niet echt raken.' Of: 'Wat kan ik doen om de impact van mijn preken te vergroten? Ik steek er veel tijd en energie in, maar het effect lijkt klein te zijn. Hoe kan ik daar verandering in aanbrengen?' Anderen hebben een verlangen om te gaan spreken, maar weten niet hoe ze dit aan moeten pakken. Misschien ervaar je spanning of angst als het gaat om spreken, terwijl je er tegelijk naar verlangt een boodschap door te geven.

Als je je herkent in het bovenstaande, dan is deze Masterclass perfect voor jou.


Fundamenteel, niet simpel

Als het gaat om het creëren van preken die verbinden en overtuigen is er veel te ontdekken. Het goede nieuws is dat - in onze ervaring - elke spreker dingen kan leren waardoor zowel de verbinding met het publiek verbeterd als de impact van de preek vergroot.
De Masterclass geldt als een basistraining voor iedereen die overtuigend wil leren spreken in verbinding met het publiek. Dat wil niet zeggen dat de Masterclass simpel is. De Masterclass bestaat niet uit een verzameling aardige tips hoe je meer effect kunt scoren met je preek, maar neemt je mee naar de fundamenten van het spreekproces, op basis van de theologie, klassieke retorica en moderne communicatiewetenschap.


Wat ga je leren?

- Hoe je grip krijgt op je voorbereidingsproces. Begin je met de g van google of de G van Gods Geest? Je leert hoe je vanuit een Bijbeltekst een preek kunt opbouwen, hoe je een heldere compositie creëert en hoe je van je preek een gedenkwaardig moment maakt. Je leert welke stappen je kunt doorlopen om keer op keer te komen tot een preek die op emotioneel niveau verbindt met je hoorders en die mensen aanzet tot verandering.
- Hoe je een preek kunt creëren die mensen van begin tot eind boeit. Veel sprekers hebben er moeite mee hun hoorders mee te nemen in hun verhaal. Er zijn teveel afhaakmomenten en een onweerstaanbare flow ontbreekt. Je leert hoe je een goede compositie kunt maken en daarbij spanningsbogen in je preek kunt aanbrengen die maken dat mensen geboeid blijven.
- Welke strategieën je kunt toepassen om preken te maken die zowel diep gefundeerd zijn in de Bijbeltekst als communicatief verrassend en origineel zijn. Een goede preek is zowel oorspronkelijk als origineel. Oorspronkelijk, omdat de tekst recht wordt gedaan en de spreker hier een authentiek persoonlijk geestelijk proces mee heeft doorlopen. Origineel, omdat de spreker weet hoe hij zijn boodschap verrassend verwoord en gedenkwaardige communicatie kan creëren.
- Hoe je je preek veranderkracht kunt meegeven en je hoorders in beweging kunt zetten. Dit is het grote doel in prediking; dat mensen niet alleen iets leren en ervaren, maar dat hun leven diepgaand veranderd wordt. Als spreker heb je de verantwoordelijkheid hierover na te denken en te doen wat in jouw macht ligt om het Woord zo te brengen dat mensen in beweging worden gebracht.


Wat gaan we doen?

Tijdens de Masterclass gaan we diep in op de vijf stappen voor het creëren van een verbindende en overtuigende preek.
- Ontdekken: we bespreken acht strategieën die jou helpen in de omgang met Bijbelteksten, zodat je de kern van je boodschap kan ontdekken. Je leert om in je voorbereiding niet afhankelijk te zijn van google, maar te varen op de leiding van de heilige Geest en het innerlijke kompas van jouw creatieve proces.
- Ordenen: we bespreken de ideale spanningsbogen voor preken en je leert hoe je deze kunt aanbrengen in jouw preek. Veel sprekers vinden de ordening van hun verhaal één van de meest ingewikkelde stappen. Hoe helderder jouw ordening is, hoe krachtiger je preek wordt.
- Omschrijven: je leert hoe je je preek gedenkwaardig kunt maken door aandacht te geven aan taal en stijl. Je leert hoe je drieslagen kunt toepassen, ritme kunt aanbrengen en dynamisch kunt spreken.
- Onthouden: we bespreken de oudst beproefde methode uit de geschiedenis van de mensheid om verhalen los van papier te kunnen overdragen. Daarnaast krijg je nog de keuze uit enkele andere methodes.
- Overdragen: je leert de basis voor een goede overdracht van je preek. Voor verdere investering in de kwaliteit van je overdracht is er de Masterclass Impactvolle Podiumcommunicatie, waarbij we diep ingaan op de wijze waarop je maximaal effectief kunt spreken.


Wat krijg je?

De prachtig vormgegeven studiepager Verbindend en Overtuigend Spreken – een bewaarexemplaar dat je helpt om keer op keer krachtige preken te maken.
Notititeboek waarin jij je nieuwe preken kunt vormgeven.
KLINK - Spreken met Impact - het handboek voor sprekers die verbindend en overtuigend willen spreken.


Praktische informatie

De Masterclass wordt gehouden in Veenendaal en duurt van 09.30 tot 16.30 uur. Je ontvangt een heerlijke lunch.
De Masterclass wordt coronaproof gegeven. Aan alle richtlijnen van het RIVM wordt voldaan.
De investering voor de Masterclass bedraagt 247 euro, exclusief BTW, inclusief al het bovenstaande.


22 september 2021 - Datum 22 september 2021
€ 247,- per persoon excl. btw
Zwolle

Inschrijven

Heeft u een kortingscode? Klik hier om de code in te voeren.

Betaalmethode