TRAINING
BOEKEN
MENU

De zomerschool komt eraan!

16 mei 2022
Bart van Nes

De zomerschool komt eraan!

Volgende maand is het zover: van donderdag 30 juni t/m zaterdag 2 juli organiseren we onze tweede zomerschool! Dit jaar opnieuw op een waanzinnige locatie: het Franciscushuis in Denekamp. De ideale plek om er even helemaal uit te zijn en in alle rust ondergedompeld te worden in de wondere wereld van het spreken en intensief te investeren in jouw spreekvaardigheid.

Wat gaan we doen?

Stapsgewijs nemen we je mee door de 5 canons van het spreken: ontdekken, ordenen, omschrijven, onthouden en overdragen. Naast de inhoudelijke blokken is er ook tijd voor individuele coaching en begeleiding. Want naast de theorie en de technieken van het spreken gaat het ook veel over jou als persoon: jij bent het primaire communicatiemiddel. Zeker in onze authenticiteitscultuur en eindeloze stroom aan social media profiling is dat voor veel mensen erg spannend. Vragen als ‘kan ik het wel, wie ben ik om hier te staan?’ komen vaak voorbij maar de spannendste vraag is bijna altijd ‘wie ben ik als ik spreek?’: Hoe sta ik daar echt als mezelf? Wij als trainers hebben dan het voorrecht om deelnemers te helpen om tevoorschijn te komen en persoonlijke, emotionele en geestelijke barrières te overwinnen. Elke keer wanneer ik mensen zie opbloeien in het spreken denk ik ‘yes, wat mooi!’ Vorig jaar vertrok één van de deelnemers met de volgende woorden: “Ik heb zo’n zin om weer te preken. De kerk verwacht nu natuurlijk ook wat van mij. Nou, ik ga de hele kerk de fik in preken!”

Wat voor mensen komen daar nu op af?

Dit wordt me regelmatig gevraagd. Zijn jullie trainingen voor ervaren sprekers, voor oudsten in de kerk, voor mensen die willen ontdekken of spreken überhaupt bij hen past, is het ook voor vrouwen? Het antwoord op al die vragen is kortweg: ja.

Op de zomerschool zitten we met dertigers en zestigers, met sprekers met jarenlange ervaring en mensen die nog nooit hadden gesproken, met mannen en vrouwen, uit allerlei soorten settingen, kerkgenootschappen en achtergronden. Allemaal met hun eigen leervragen en doelen en het mooie is dat in deze veelkleurigheid ook de veelkleurigheid van God zichtbaar wordt. Geen één spreker heeft het in zich om elke doelgroep optimaal te bedienen maar in een veelzijdigheid van sprekers kan iedereen aangesproken worden.

Waarom nú de zomerschool doen?

- Omdat je grip wil krijgen op een voorbereidingsproces dat keer op keer tot gedenkwaardige en betekenisvolle preken leidt.

- Omdat je aanloopt tegen knelpunten in jouw spreken en daar in een mix van persoonlijke begeleiding en groepsdynamiek mee aan de slag wilt.

- Omdat je een beslissende groeistap in jouw communicatiekracht wil maken waar je jaren mee vooruit kunt.

Nieuwsgierig geworden? Er zijn nog een paar plekken vrij dus geef je snel op en hopelijk tot 30 juni!