TRAINING
BOEKEN
MENU

Dit was de zomerschool

7 juli 2022
Bart van Nes

Dit was de zomerschool

Het was weer een rollercoaster. Drie dagen lang leren op een prachtige locatie. In hoog tempo de theorie toe-eigenen, direct aan de slag met de preek en op vrijdag de praktijk. Oefenen. Tevoorschijn komen. Dingen durven doen die je nooit eerder hebt gedaan. Met een lach en een traan. De zomerschool was ook dit jaar weer onbeschrijfelijk en onvergetelijk.

Dit jaar hadden we drie trajecten lopen: de basistraining vanuit de school van spreekvaardigheid, de basistraining vanuit het Sermon Movement Center en de vervolgtraining ‘Bijbelverhalen Leren Interpreteren’. Met 21 deelnemers en 6 trainers was er volop ruimte voor individuele coaching, het oefenen en verbeteren van spreken in kleine groepen en ruimte voor ontmoeting bij de maaltijden en wandelingen. En hoe vonden de deelnemers het zelf? Hieronder een greep uit de reacties:

“Ik wilde dichterbij de ziel van de Bijbel komen in mijn voorbereiding, meer bij mij eigen hart komen in de uitwerking. Meer onder de mensen komen in het preken en dat heb ik ontvangen”

“Professionele feedback is het mooiste kenmerk van SMC “

“Als een schatkist met tools om schatten op te graven”

“Het was verbindend, verrijkend en verrassend”

“Gods woord ken ik, preken doe ik maar nu breng ik ook goed nieuws”

Wat kan er veel gebeuren in drie dagen. Voor ons als trainers is het een voorrecht op de eerste rij te zitten en te zien hoe mensen hun stem vinden, opbloeien en met passie en urgentie de Bijbelse boodschap laten schitteren.

Volgend jaar keert de zomerschool terug. Maar dan niet alleen. Vanwege de grote belangstelling zullen we in februari onze eerste WINTERschool organiseren! Nieuwsgierig geworden? Meld je snel aan!