TRAINING
BOEKEN
MENU

SMC-Event

 
We nodigen JOU van harte uit om deel te nemen aan het SMC-Event op 31 maart 2023 in Veenendaal

Onze passie is om te bouwen aan een beweging van sprekers die de veranderkracht van het Woord in Nederland en ver daar buiten in beweging weten te zetten. En om jou en de beweging van sprekers te versterken organiseren we dit jaar voor de 2e keer een SMC-Sprekersevent.

Iedereen die een training bij ons heeft gevolgd of regelmatig spreekt in een kerk, op een kring of bijvoorbeeld op een Bijbelstudie is van harte welkom. Het Sprekersevent is een dag boordevol kennis, de nieuwste inzichten en ontmoeting op 31 maart in Veenendaal.

Het event zal een gevarieerde dag zijn waarin jouw spreekvaardigheid aan alle kanten geboost zal worden en waar je de rest van je leven volop profijt van zal hebben. Dr. Mark van Vuuren (Universiteit Twente) neemt ons mee in de dynamische wereld van Communicatiewetenschappen. De geschiedenis heeft het constant bewezen en in de toekomst zal het niet anders zijn, elke verandering begint bij woorden. En toch, niet elk gesproken woord brengt veranderingen met zich mee. Waar zitten die kneepjes, die finesse in de retorica, die een wereld van verschil kunnen maken. Dr. Henk Stoorvogel zal een masterclass verzorgen over hoe het leven jou als communicator figuurlijk maar ook letterlijk heeft gevormd. Vanuit de psychologie is er veel onderzoek gedaan naar hoe elk mens communiceert en welke vorm van communicatie jij als persoon het beste verstaat. Alleen voor deze twee masterclasses is het al de moeite waard om je agenda een dag schoon te vegen. Maar het SMC-Sprekersevent biedt nog veel meer!

 

Onder andere de volgende tracks zullen gedurende de dag voorbij komen:

Het Hart van Handelingen - Joël Boertjens 

Wie beoogt Lucas te bereiken met zijn tweeluik ‘Lucas-Handelingen’?’ Op wat voor manier vult ‘Handelingen’ de verhalen in het Lucasevangelie diepgaand aan? En hoe vertaal je dit alles naar een preek die jouw luisteraars raakt in hun hart? Ontdek hoe Lucas het evangelie van Jezus op ingenieuze wijze verbreedt én verdiept!

Spreken zonder Spieken - Jeroen van der Wal 

Zit jij uren te blokken om los van papier te spreken? Vraag jij je wel eens af hoe sommige sprekers zo makkelijk uit het hoofd spreken? Heb jij het gevoel dat het volledig onthouden van je preek moeilijk is? In deze track ga jij binnen een uur leren hoe ook jij super eenvoudig los van papier kunt spreken!

Hoe bouw je een krachtige compositie - Bart van Nes 

Luisteraars van het begin tot het einde van je preek boeien, dat wil iedereen. Originele invalshoeken uit een Bijbeltekst weten te verbinden met de hoorder op een manier dat mensen ook daadwerkelijk in beweging zet: het komt allemaal aan op een scherpe voorbereiding. Leer hoe je vanuit je voorbereidingsproces tot een gedenkwaardige preek komt, leer verbindend en overtuigend spreken.

Een uniek evangelie: Johannes - Dr. Henk Stoorvogel 

De vier grootste pilaren van de Sagrada Familia in Barcelona zijn genoemd naar de vier evangelisten. De beroemde architect Gaudi wilde daarmee zeggen: de vier evangeliën zijn het fundament van ons leven. Drie van de vier evangeliën lijken erg op elkaar. Eentje wijkt er opvallend af: het evangelie van Johannes. Waarom is dit? En wat kunnen we daarvan leren?

Spreken onder Spanning - Herman Niessink 

Spreken is spannend! Hoe kun jij stress reguleren en naar een optimaal spanningsniveau brengen? Wat kun jij in het voorproces en tijdens de uitvoering inzetten om optimaal te performen? Aan de hand van praktische voorbeelden krijg je inzicht in hoe jij jouw mentale veerkracht kunt vergroten, waardoor jij direct beter gaat spreken.

Preken als Theater - Marije Langhorst 
Grazige weiden, een droge woestijn of de reus Goliath spreken allemaal tot onze verbeelding. Weet jij mensen zó in een verhaal mee te nemen dat voelt alsof ze naast Noach op de ark zitten? Leer in deze workshop concrete vaardigheden in te zetten die tot die verbeelding en emotie spreken. En het mooie? Dit zit al in je, en gaat je preek veel meer impact geven! 
Gevaarlijk (s)preken - Jannica van Barneveld 
Gevaarlijk (s)preken, gebeurt dat nog in de kerk? De hele bijbel staat vol rauwe verhalen en zondige, falende mensen. Wanneer je als spreker op die plek komt bij de hoorder kan Gods liefde en genade werkelijkheid worden. Hoe kun je minder veilig spreken en vanuit connectie toch de confrontatie aangaan? Laat je hoorders met een gevoel van urgentie naar huis gaan en heb diepe impact. 
De Extra Horde - Klariska ten Napel  - alleen voor vrouwen 

Vrouwen en spreken, dat gaat niet altijd zonder slag of sloot. De meeste vrouwen ervaren extra hordes ten opzichte van mannen voordat ze op het podium staan. Ontdek je eigen belemmerende barrières, waar die vandaan komen en hoe je die voor je kunt gaan laten werken in het voorbereidingsproces en het preken. Zo spring je binnen no-time net als veel Bijbelse vrouwen over die extra horde! 

Apocalyptiek - Bart van Nes 

Spreken teksten uit Openbaring en Daniël jou juist aan? Of wil je gewoon meer leren over beelden die de verbeelding prikkelen, metaforen die op het scherpst van de snede uitdagen in onze diepste overtuigingen en met snijdende urgentie ons voor Levensveranderende keuzes plaatsen. Proef in deze track aan de technieken die Bijbelschrijvers hebben gebruikt om via apocalyptische teksten het grote perspectief van God op de werkelijkheid te laten zien. 


Extra leuk…

Je mag een gast meenemen! Dat kan iemand zijn die nog geen training bij ons heeft gevolgd, maar daar wel interesse in zou hebben. Een prachtige kans om deze dag vol inspiratie samen met je broer, moeder, collega, sportmaatje, nicht of buurman te kunnen beleven.

Om 9.00 uur is de inloop en 9.30 uur starten we met het programma. De dag eindigt om 16.30 uur. Voor de hele dag inclusief een heerlijke lunch en materiaal vragen we een kleine bijdrage van 7,50 p.p. Het adres: De Verbinding, De Schutterij 2, Veenendaal. 

Aanmelden kan via deze knop

Nieuwsbrief
Er staat trouwens nog veel meer moois te gebeuren! Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief (rechts onderin).