TRAINING
BOEKEN
MENU

ACADEMY
Investeer diepgaand in jouw ontwikkeling als spreker

ACADEMY
Investeer diepgaand in jouw ontwikkeling als spreker

Dr Henk Stoorvogel
Jannica van Barneveld
Bart van Nes

De Academy: hoogwaardige en op maat gesneden training in spreekvaardigheid vanuit alle Bijbelgenres


- Zou je eigenlijk graag theologie studeren maar ontbreekt het je aan tijd?
- Zou je graag meer inzicht hebben in de verschillende genres van de Bijbel zodat je de Bijbel kunt lezen door de ogen van de schrijvers en de eerste lezers?
- Wil je leren om steengoed te preken vanuit elk Bijbelboek?

Welkom bij de Academy! Op maat gesneden training vanuit alle Bijbelgenres, in combinatie met hoogwaardige training in spreekvaardigheid. Jaarlijks volg je twee trainingen van vier dagdelen en ontvang je persoonlijke coaching, zodat jij maximaal kunt groeien in het spreken vanuit de Bijbel.

Van Genesis tot Openbaring

In de Academy ga je op reis door de hele Bijbel. Van pentateuch tot profetie en van proza tot poëzie. Op boekniveau en versniveau. Alles komt voorbij. We nemen je mee in exegese, hermeneutiek en homiletiek om jouw maximaal toe te rusten als spreker zodat je de volledige rijkdom van de Bijbel kunt laten schitteren voor jouw publiek.

Met het instrumentarium dat je hierbij leert hanteren kun je jouw boodschap van nieuwe dieptelagen voorzien én wordt de manier waarop je de Bijbel leest en daar lessen uit weet te trekken verdiept en vernieuwd.

De kracht van een preek bestaat voor een groot deel uit de kwaliteit van de fase van het interpreteren van de tekst en de wijze waarop je die ontdekkingen weet te ordenen en omschrijven. In de Academy leer je deze vaardigheden toepassen op álle Bijbelboeken zodat je vol vertrouwen en met de juiste tools krachtige preken kunt voorbereiden én houden.


Wat je krijgt

• De beste inzichten van de belangrijkste denkers op elk Bijbelgenre
• Tools vol concrete handreikingen die direct toepasbaar zijn
• Een unieke leerervaring door excellente trainers en toegang tot een netwerk van sprekers
• Hoogwaardige training in spreekvaardigheid
• De springplank om verder om je verder te verdiepen in elk genre en Bijbelboek
• Eén op één coaching op preken die je houdt

Dit alles superscherp samengevat, gemakkelijk om te volgen en realistisch qua tijdsinvestering. Je krijgt de beste bagage, zonder onnodige ballast. Wij deden het grote voorwerk en delen de mooiste vondsten zodat jij het grote graafwerk met de beste tools kan doen.


Praktisch
  • Wanneer je deel wordt van de Academy ontvang je twee trainingen per jaar, waarin elke keer een ander Bijbelgenre centraal staat.
  • In overleg met het SMC kun je elk half jaar een training naar keuze volgen.
  • Elke training beslaat vier dagdelen. In elke training houd je twee keer een verhaal om de geleerde lessen effectief te oefenen, je spreekvaardigheid te trainen en vertrouwd te raken met het genre en jouw eigen proces daarin.
  • Daarnaast krijg je twee Boost-clinics: persoonlijke begeleiding bij jouw preek met coaching vooraf én achteraf om je communicatiekracht te vergroten.
  • De investering bedraagt 2.000 euro ex BTW per jaar. Dit is inclusief persoonlijke begeleiding.
  • De trainingen worden op twee locaties gegeven: in Rotterdam en in Zwolle.

 

Trainingsoverzicht
  • Verbindend en overtuigend spreken – in deze basistraining leer je hoe je vanuit een diepgaand voorbereidingsproces krachtige preken kunt maken en houden. Je traint in compositie, stijl en overdracht van je preek.
  • Bijbelverhalen leren interpreteren – het grootste deel van de Bijbel is narratief van aard. In deze training krijg je een toolbox aangereikt, waardoor jij Bijbelverhalen op het scherpst van de snede kunt interpreteren. Daarbij leer je hoe je dit kunt vertalen naar krachtige preken.
  • Bijbelse gelijkenissen leren interpreteren – de gelijkenissen zijn een bijzonder krachtige vertelvorm die Jezus dikwijls gebruikte om de geheimen van het koninkrijk van God te ontsluieren. In deze training krijg je een toolbox aangereikt om de gelijkenissen stand-alone en in samenhang met elkaar te interpreteren. Daarbij leer je hoe je dit kunt vertalen in verrassende en krachtige preken.
  • Bijbelse poëzie leren interpreteren - de wijsheidsliteratuur (bijvoorbeeld de Psalmen en Spreuken) en de profeten zijn poëtisch van aard. In deze training krijg je een toolbox aangereikt, waardoor jij de rijkdom en wijsheid van de Bijbelse poëzie leert doorgronden en interpreteren. Daarbij leer je hoe je dit kunt vertalen naar krachtige preken.

In het voorjaar van 2022 worden ook de trainingen Openbaring leren interpreteren en Evangeliën leren interpreteren aangeboden.

 

Interesse?

Stuur ons een mailtje om je interesse kenbaar te maken en we nemen contact met je op om kennis te maken en je verder te helpen.

In september starten er trainingen in Rotterdam en Zwolle. In een persoonlijke intake adviseren we je graag over de wijze waarop de Academy jouw spreekvaardigheid vanuit de Bijbel maximaal gaat bekrachtigen.

1 september 2021 - Data zijn variabel per training
Rotterdam & Zwolle

Inschrijven

Heeft u een kortingscode? Klik hier om de code in te voeren.