TRAINING
BOEKEN
MENU

Impactvol spreken vanuit Bijbelse Poëzie
Veenendaal

Impactvol spreken vanuit Bijbelse Poëzie
Veenendaal

Leer Bijbelse poëzie lezen en interpreteren. Ontdek de technieken die Bijbelschrijvers hebben gebruikt om via poëzie het hart van God en de essentie van het leven te laten zien. Word een gouddelver van de pareltjes van de Bijbelse poëzie. Bijna veertig procent van de Bijbel is poëtisch van aard. Denk aan boeken als de Psalmen, Spreuken, Hooglied, maar ook alle profetische geschriften zijn poëtisch van aard. En veel van de grote verhalen van de Bijbel worden verrijkt door kunstige gedichten. Om vanuit de hele Bijbel te kunnen spreken is het dus van groot belang dat je de techniek en rijkdom van de Bijbelse poëzie leert kennen.

In deze training leer je niet alleen de Bijbelse poëzie lezen en interpreteren, maar schrijf je onder deskundige begeleiding ook twee preken vanuit Bijbelse poëzie die je live voor de groep houdt, waardoor je diep in jouw communicatiekracht investeert.

De training is voor jou als...

- Je een kenner wil worden van één van de grootste genres van de Bijbel: de Bijbelse poëzie.
- Je grip wil krijgen op de technieken die in Bijbelse poëzie worden gebruikt, zodat je alle poëtische stukken uit de Bijbel op waarde kunt schatten en diepgaand kunt interpreteren.
- Je jouw communicatiekracht in het spreken vanuit Bijbelse poëzie beslissend wil verbeteren.

Opzet

Henk Stoorvogel ontwikkelde de training Bijbelse Poëzie Interpreteren, met de bijbehorende studiepager. Hij bestudeerde de grootste denkers met betrekking tot Bijbelse poëzie en vatte de kern van hun onderwijs samen in een training die voor iedereen toegankelijk is, en mensen op alle niveaus uitdaagt en helpt om zich te bekwamen in het interpreteren van Bijbelse poëzie. De eerste twee sessies van de training ontvang je aan de hand van de studiepager onderwijs over de interpretatie van Bijbelse poëzie. Je oefent thuis met de interpretatie van Bijbelse poëzie en ontvangt hierin begeleiding van je trainers. De laatste twee sessies schrijf je voor elke sessie een preek vanuit een gedicht, profetie of lied vanuit de Bijbel die je live voor de groep houdt. Je ontvangt feedback en traint de aspecten van podiumcommunicatie die jou helpen een krachtiger spreker te worden.

Resultaat

Na het volgen van de training heb je de volgende doelen bereikt:

- Je kent de technieken van de schrijvers van Bijbelse poezië zoals de wijsheidsliteratuur, profeten en liederen en kunt deze toepassen op de interpretatie van Bijbelse poezië.
- Je kunt de studiepager toepassen op alle Bijbelse poëzie en daardoor zowel de profeten als de wijsheidsliteratuur en liederen dieper interpreteren.
- Je kunt de bestudering van de Bijbelse poëzie vertalen naar impactvolle preken.
-Je kent de fases van Ontdekken, Ordenen, Omschrijven, Onthouden en Overdragen en kunt deze toepassen op jouw preken en podiumpresentatie.
- Je hebt je communicatiekracht beslissend versterkt waardoor je jaren vooruit kunt in gedenkwaardige prediking.


Wat we gaan doen

Sessie 1:
- De wereld van de Bijbelse poëzie. - De studiepager geïllustreerd en toegepast in enkele delen Bijbelse poëzie.

Sessie 2:
- Het interpreteren van Bijbelse poëzie in langere en complexere teksten.
- Het herkennen en interpreteren van herhaalde thema's en structuur in Bijbelse poëzie.
- Het trainen van de vaardigheid tot interpreteren van Bijbelse poëzie.

Sessie 3:
- Podiumtraining vanuit verschillende voorbereide preken vanuit Bijbelse poëzie.
- Verfijning van het gebruik van de studiepager.
- Live-coaching in spreken en interpratie in kleine groepen.

Sessie 4:
- Podiumtraining vanuit verschillende voorbereide preken vanuit Bijbelse poëzie.
- Verfijning van het gebruik van de studiepager.

Praktische informatie

De training wordt gegeven voor maximaal 12 personen, waarbij de onderwijssessies voor de hele groep gegeven worden sessie 1 en 2) en de trainingssessies in groepjes van 4 personen plaatsvinden. Zo ontvangt iedere deelnemer optimale persoonlijke begeleiding en ontstaat een ideale leeromgeving. De sessies duren één dagdeel elk en worden in de duur van twee maanden gegeven, zo is er voldoende tijd voor de thuiswerkopdrachten en ontstaat een dynamisch leertraject van twee maanden. De trainers zijn ook tussen de sessies door beschikbaar voor sparring en begeleiding. De training zal doorgang vinden bij een minimaal van zes deelnemers.

De training vindt plaats in de regio Veenendaal. De sessies duren van 19.30-22.00 uur.
De studiebelasting is ongeveer 3,5 uur per week inclusief opdrachten en trainingen.
De investering voor de training bedraagt 990 euro, exclusief BTW. De training zal doorgang vinden bij een minimaal van zes deelnemers.

 

Wat je ontvangt

- De Studiepagers Bijbelse Poëzie Interpreteren en Impactvolle Podiumcommunicatie.
- Het boek KLINK - Spreken met Impact.
- Persoonlijke begeleiding bij alle opdrachten voor de duur van de training.
- Een notitieboek voor het schrijven van toekomstige preken.
- Aan het eind van de training ontvang je een certificaat.

Meer leren? Ontdek de SMC Academy

De training Bijbelse Poëzie Interpreteren maakt deel uit van de Academy van het Sermon Movement Center. Dit is een serie trainingen waarbij je alle genres van de Bijbel leert lezen en interpreteren, én daaruit leert spreken. De trainingen zijn los te volgen, of in een curriculum van vier jaar. Meer informatie over de Academy? Mail ons en je ontvangt de brochure.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier, of door een mailtje te sturen via het contactformulier. Dan ontvang je na aanmelding een factuur.


VERSTERK JOUW POSITIE OP DE ARBEIDSMARKT

Spreken en presenteren worden steeds belangrijker. In functies van leiderschap, coördinatie, begeleiding van mensen en informatie-overdracht is de kunst van spreekvaardigheid in toenemende mate van doorslaggevend belang. Deze training versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt. Onze trainingen hebben een stevig wetenschappelijk fundament, waarbij de nieuwste inzichten vanuit de communicatiewetenschap, psychologie en theologie worden toegepast. Ons handboek KLINK - Spreken met impact wordt breed gewaardeerd op Universiteiten en Hogescholen in Nederland. Alle trainingen van het Sermon Movement Center vallen onder het NRTO keurmerk. Dit keurmerk staat voor hoogwaardige training die de professionaliteit van de deelnemer versterkt. Deze training geeft jou diepe kennis op het gebied van communicatiewetenschap en spreekvaardigheid. Je traint alle basisvaardigheden in het proces van spreken en presenteren. Daardoor zul jij als persoon meer tevoorschijn komen, dieper verbinding kunnen maken met je publiek en je boodschap met meer overtuigingskracht kunnen overdragen. Je groeit daardoor in persoonlijkheid en leiderschap. Jouw denken en vaardigheden worden getraind, waardoor duurzame ontwikkeling in professionaliteit ontstaat die breed toepasbaar is.


2 oktober 2023 - 2 oktober - 23 oktober - 6 november en 20 November
€ 990,- per persoon excl. btw
Veenendaal

Inschrijven

Betaalmethode