TRAINING
BOEKEN
MENU

Impactvol spreken vanuit Bijbelverhalen

Impactvol spreken vanuit Bijbelverhalen

Leer Bijbelverhalen lezen en interpreteren. Ontdek de goudmijn aan inspiratie en wijsheid van de Bijbelverhalen en word een gouddelver van de pareltjes van de Bijbelse vertelkunst. Het grootste deel van de Bijbel bestaat uit Bijbelverhalen. Vaak denken mensen dat zij de verhalen kennen - maar na deze training weet je wel beter. Weinig is wat het lijkt en de werkelijkheid is verrassender dan verwacht. In deze training leer je niet alleen de Bijbelverhalen lezen en interpreteren, maar schrijf je onder deskundige begeleiding ook twee preken vanuit Bijbelverhalen die je live voor de groep houdt, waardoor je diep in jouw communicatiekracht investeert.

 

De training is voor jou als...

- Je een kenner wil worden van het belangrijkste genre van de Bijbel: de Bijbelverhalen. - Je grip wil krijgen op de verteltechnieken die in Bijbelverhalen worden gebruikt, zodat je elk Bijbelverhaal op waarde kunt schatten en diepgaand kunt interpreteren. - Je jouw communicatiekracht in het spreken vanuit Bijbelverhalen beslissend wil verbeteren.

Opzet

Henk Stoorvogel ontwikkelde de 'Schatkaart voor het interpreteren van Bijbelverhalen'. Deze schatkaart leert je om elk Bijbelverhaal binnen te treden via vier poorten en geeft grip op de kunst van het interpreteren van Bijbelverhalen door een heldere weergave van de verteltechnieken die Bijbelschrijvers gebruiken. Daarnaast leer je Bijbelse karakters interpreteren door het leren toepassen van de 'Waardenschaal van karakters'. De eerste twee sessies van de training ontvang je aan de hand van de Schatkaart onderwijs over de interpretatie van Bijbelverhalen. Je oefent thuis met de interpretatie van Bijbelverhalen en ontvangt hierin begeleiding van je trainers. De laatste twee sessies schrijf je voor elke sessie een preek vanuit een Bijbelverhaal die je live voor de groep houdt. Je ontvangt feedback en traint de aspecten van podiumcommunicatie die jou helpen een krachtiger spreker te worden.

 

Resultaat

Na het volgen van de training heb je de volgende doelen bereikt:

- Je kunt de Schatkaart toepassen op elk Bijbelverhaal en daardoor Bijbelverhalen en Bijbelse karakters interpreteren.
- Je kunt de bestudering van de Bijbelverhalen vertalen naar impactvolle preken.
- Je hebt je communicatiekracht beslissend versterkt waardoor je jaren vooruit kunt in gedenkwaardige prediking.

Wat we gaan doen

Sessie 1:
- Het dynamische krachtenveld van Bijbelverhalen. - De betekenis en toepassing van Poort 1 - Poort 4, geïllustreerd in enkele Bijbelverhalen.

Sessie 2:
- Het interpreteren van Bijbelse karakters aan de hand van de waardenschaal van karakters.
- Het herkennen en interpreteren van herhaalde thema's en structuur in Bijbelverhalen.
- Het trainen van de vaardigheid tot interpreteren van Bijbelverhalen.

Sessie 3:
- Podiumtraining vanuit verschillende voorbereide preken vanuit Bijbelverhalen.
- Verfijning van het gebruik van de Schatkaart.

Sessie 4:
- Podiumtraining vanuit verschillende voorbereide preken vanuit Bijbelverhalen.
- Verfijning van het gebruik van de Schatkaart.

Praktische informatie

De training wordt gegeven voor maximaal 12 personen, waarbij de onderwijssessies voor de hele groep gegeven worden sessie 1 en 2) en de trainingssessies in groepjes van 4 personen plaatsvinden. Zo ontvangt iedere deelnemer optimale persoonlijke begeleiding en ontstaat een ideale leeromgeving. De sessies duren één dagdeel elk en worden in de duur van twee maanden gegeven, zo is er voldoende tijd voor de thuiswerkopdrachten en ontstaat een dynamisch leertraject van twee maanden. De trainers zijn ook tussen de sessies door beschikbaar voor sparring en begeleiding.


De training vindt plaats in Veenendaal. De sessies duren van 13:00 tot 16:00 uur.
De studiebelasting is ongeveer 3,5 uur per week inclusief opdrachten en trainingen.
De investering voor de training bedraagt 990 euro, exclusief BTW. Je kunt voor deze training ook STAP budget aanvragen, aangezien deze training jouw positie op de arbeidsmarkt versterkt.

Wat je ontvangt

- De Schatkaart en de Studiepager Impactvolle Podiumcommunicatie.
- Het boek KLINK - Spreken met Impact.
- Persoonlijke begeleiding bij alle opdrachten voor de duur van de training.
- Een notitieboek voor het schrijven van toekomstige preken.
- Aan het eind van de training ontvang je een certificaat.

Wat anderen zeggen

Ik realiseer me nu dat ik mijn hele leven lang de Bijbel in zwart-wit gelezen heb. Nu lees ik hem voor het eerst in kleur.

- Marco -

Ik ben ervan geschrokken hoe mijn kijk op Bijbelverhalen gekleurd is door de kinderbijbel. Ik leer de Bijbel door nieuwe ogen lezen.

- Wim -

Ontroerend mooi vind ik het, wanneer Henk de Bijbelverhalen voor ons begint te ontvouwen. Dieptelagen gaan voor me open. Hiernieuwde verwondering blijft me bij.

- Theo -

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier, of door een mailtje te sturen via het contactformulier. Dan ontvang je na aanmelding een factuur.

 

VERSTERK JOUW POSITIE OP DE ARBEIDSMARKT

Spreken en presenteren worden steeds belangrijker. In functies van leiderschap, coördinatie, begeleiding van mensen en informatie-overdracht is de kunst van spreekvaardigheid in toenemende mate van doorslaggevend belang. Deze training versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt. Onze trainingen hebben een stevig wetenschappelijk fundament, waarbij de nieuwste inzichten vanuit de communicatiewetenschap, psychologie en theologie worden toegepast. Ons handboek KLINK - Spreken met impact wordt breed gewaardeerd op Universiteiten en Hogescholen in Nederland. Alle trainingen van het Sermon Movement Center vallen onder het NRTO keurmerk. Dit keurmerk staat voor hoogwaardige training die de professionaliteit van de deelnemer versterkt. Deze training geeft jou diepe kennis op het gebied van communicatiewetenschap en spreekvaardigheid. Je traint alle basisvaardigheden in het proces van spreken en presenteren. Daardoor zul jij als persoon meer tevoorschijn komen, dieper verbinding kunnen maken met je publiek en je boodschap met meer overtuigingskracht kunnen overdragen. Je groeit daardoor in persoonlijkheid en leiderschap. Jouw denken en vaardigheden worden getraind, waardoor duurzame ontwikkeling in professionaliteit ontstaat die breed toepasbaar is.

3 november 2023 - 3 november - 17 november - 1 december en 15 december
€ 990,- per persoon excl. btw
Veenendaal

Inschrijven

Heeft u een kortingscode? Klik hier om de code in te voeren.

Betaalmethode