TRAINING
BOEKEN
MENU

Impactvol spreken vanuit de evangeliën

Impactvol spreken vanuit de evangeliën

Leer de evangeliën lezen en interpreteren. Ontdek hoe elke evangelist op unieke wijze vorm en inhoud geeft aan het evangelie van Jezus Christus. Word een gouddelver van de buitengewone schoonheid van de vertellingen en de diepzinnige wijsheid van het onderwijs. Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes hebben elk hun eigen stijl en nadruk waarmee ze Jezus portretteren. De evangeliën lijken op elkaar, maar zijn ook inspirerend verschillend. Wanneer je hier gevoel voor krijgt zal de rijkdom van je prediking vanuit de evangeliën enorm aan kracht winnen.

In deze training leer je niet alleen de evangeliën lezen en interpreteren, maar schrijf je onder deskundige begeleiding ook twee preken vanuit de evangeliën die je live voor de groep houdt, waardoor je diep in jouw communicatiekracht investeert.

 

DE TRAINING IS VOOR JOU ALS...

- Je een kenner wil worden van één van de mooiste genres van de Bijbel: de evangeliën.
- Je grip wil krijgen op de technieken die in de evangeliën worden gebruikt, zodat je alle verhalen, gelijkenissen en onderwijsblokken op waarde kunt schatten en diepgaand kunt interpreteren.
- Je jouw communicatiekracht in het spreken vanuit de evangeliën beslissend wil verbeteren.

OPZET

Het team van het Sermon Movement Center ontwikkelde de training Evangeliën leren interpreteren, met de bijbehorende studiepager. Zij bestudeerden de grootste denkers met betrekking tot de evangeliën en vatten de kern van hun onderwijs samen in een training die voor iedereen toegankelijk is, en mensen op alle niveaus uitdaagt en helpt om zich te bekwamen in het interpreteren van de evangeliën. De eerste twee sessies van de training ontvang je aan de hand van de studiepager onderwijs over de interpretatie van de evangeliën. Je oefent thuis met de interpretatie van de evangeliën en ontvangt hierin begeleiding van je trainers. De laatste twee sessies schrijf je voor elke sessie een preek vanuit een (uitdagend) tekstgedeelte uit de evangeliën die je live voor de groep houdt. Je ontvangt feedback en traint de aspecten van podiumcommunicatie die jou helpen een krachtiger spreker te worden.

RESULTAAT

- Je kent de technieken achter de vier evangeliën Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes zoals herhaalde thema’s en structuur en kunt deze Bijbelboeken daarom dieper interpreteren.
- Je kunt de bestudering van de evangeliën vertalen naar impactvolle preken.
-Je kent de fases van Ontdekken, Ordenen, Omschrijven, Onthouden en Overdragen en kunt deze toepassen op jouw preken en podiumpresentatie.
- Je hebt je communicatiekracht beslissend versterkt waardoor je jaren vooruit kunt in gedenkwaardige prediking.


WAT WE GAAN DOEN

Sessie 1:
- De wereld van de evangeliën.
- De studiepager geïllustreerd en toegepast in enkele delen van de evangeliën.

Sessie 2:
- Het interpreteren van de evangeliën in langere en complexere teksten.
- Het herkennen en interpreteren van herhaalde thema's en structuur in de evangeliën.
- Het trainen van de vaardigheid tot interpreteren van de evangeliën.

Sessie 3:
- Podiumtraining vanuit verschillende voorbereide preken vanuit de evangeliën.
- Verfijning van het gebruik van de studiepager.
- Live-coaching in spreken en interpratie in kleine groepen.

Sessie 4:
- Podiumtraining vanuit verschillende voorbereide preken vanuit de evangeliën.
- Verfijning van het gebruik van de studiepager.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De training wordt gegeven voor maximaal 12 personen, waarbij de onderwijssessies voor de hele groep gegeven worden sessie 1 en 2) en de trainingssessies in groepjes van 4 personen plaatsvinden. Zo ontvangt iedere deelnemer optimale persoonlijke begeleiding en ontstaat een ideale leeromgeving. De sessies duren één dagdeel elk en worden in de duur van twee maanden gegeven, zo is er voldoende tijd voor de thuiswerkopdrachten en ontstaat een dynamisch leertraject van twee maanden. De trainers zijn ook tussen de sessies door beschikbaar voor sparring en begeleiding.

De training vindt plaats in Zwolle (s Heerenbroek). De sessies duren van 09:00 uur tot 12:00 uur. De studiebelasting is ongeveer 3,5 uur per week inclusief opdrachten en trainingen.

De investering voor de training bedraagt 990 euro, exclusief BTW. Je kunt voor deze training ook STAP budget aanvragen, aangezien deze training jouw positie op de arbeidsmarkt versterkt

 

WAT JE ONTVANGT

- De Studiepagers Evangeliën Interpreteren en Impactvolle Podiumcommunicatie.
- Het boek KLINK - Spreken met Impact.
- Persoonlijke begeleiding bij alle opdrachten voor de duur van de training.
- Een notitieboek voor het schrijven van toekomstige preken.
- Aan het eind van de training ontvang je een certificaat.


MEER LEREN? ONTDEK DE SMC ACADEMY

De training Evangeliën Interpreteren maakt deel uit van de Academy van het Sermon Movement Center. Dit is een serie trainingen waarbij je alle genres van de Bijbel leert lezen en interpreteren, én daaruit leert spreken. De trainingen zijn los te volgen, of in een curriculum van vier jaar. Meer informatie over de Academy? Mail ons en je ontvangt de brochure.

AANMELDEN

Je kunt je aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier, of door een mailtje te sturen via het contactformulier. Dan ontvang je na aanmelding een factuur.

VERSTERK JOUW POSITIE OP DE ARBEIDSMARKT

Spreken en presenteren worden steeds belangrijker. In functies van leiderschap, coördinatie, begeleiding van mensen en informatie-overdracht is de kunst van spreekvaardigheid in toenemende mate van doorslaggevend belang. Deze training versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt. Onze trainingen hebben een stevig wetenschappelijk fundament, waarbij de nieuwste inzichten vanuit de communicatiewetenschap, psychologie en theologie worden toegepast. Ons handboek KLINK - Spreken met impact wordt breed gewaardeerd op Universiteiten en Hogescholen in Nederland. Alle trainingen van het Sermon Movement Center vallen onder het NRTO keurmerk. Dit keurmerk staat voor hoogwaardige training die de professionaliteit van de deelnemer versterkt. Deze training geeft jou diepe kennis op het gebied van communicatiewetenschap en spreekvaardigheid. Je traint alle basisvaardigheden in het proces van spreken en presenteren. Daardoor zul jij als persoon meer tevoorschijn komen, dieper verbinding kunnen maken met je publiek en je boodschap met meer overtuigingskracht kunnen overdragen. Je groeit daardoor in persoonlijkheid en leiderschap. Jouw denken en vaardigheden worden getraind, waardoor duurzame ontwikkeling in professionaliteit ontstaat die breed toepasbaar is.


5 oktober 2023 - 5 oktober - 9 november - 23 november en 14 december
€ 990,- per persoon excl. btw
Zwolle

Inschrijven

Heeft u een kortingscode? Klik hier om de code in te voeren.

Betaalmethode