TRAINING
BOEKEN
MENU

Klink Spreken met Impact

Klink Spreken met Impact

In de training KLINK - Spreken met Impact leer je hoe je een verbindende en overtuigende toespraak of presentatie kunt creëren, maak je onder deskundige begeleiding twee toespraken of presentaties en train je in het live spreken voor een groep, zodat je vaardigheden in podiumcommunicatie groeien. De training bestaat uit vier dagdelen, waarin je in een kleine groep (4-6 cursisten) intensief traint en persoonlijke begeleiding ontvangt op het gebied van spreekvaardigheid. Je doorloopt de cyclus van het schrijven en houden van een toespraak twee keer waardoor een optimale leerervaring ontstaat. De KLINK training is zeer effectief voor het boeken van snelle progressie in jouw spreekvaardigheid.

 

De training KLINK - Spreken met Impact is voor jou als...

- Je wilt leren hoe je een verbindende en overtuigende toespraak of presentatie kunt maken en dit proces onder deskundige begeleiding een paar keer wil oefenen, zodat je het je echt eigen kunt maken;

- Je wilt groeien in je spreekvaardigheid op het podium en hier in een veilige setting onder deskundige begeleiding in wil trainen;

- Je een diepteinvestering wil doen in jouw spreekvaardigheid en een nieuw niveau in spreken wil bereiken waar jij de komende jaren je voordeel mee kunt doen.


OPZET

De training omvat vier sessies van een dagdeel. Je komt samen met een kleine groep cursisten (4 of 6). De eerste sessie ligt de nadruk op het ontvangen van onderwijs over de wijze waarop je een verbindend en overtuigend verhaal kunt creëren. Je krijgt thuiswerkopdrachten om met de stof te kunnen oefenen. De tweede sessie staat het creëren van een krachtige compositie centraal. De overige twee sessies ligt de nadruk op training van spreekvaardigheid. Iedere cursist staat elk van deze twee sessies voor de groep. Je houdt een tien minuten toespraak, oefent in het verbinding leggen met publiek en traint jouw podiumskills in spreekvaardigheid. Tussen de sessies door staan de trainers tot je beschikking voor persoonlijke sparring en ontvang je feedback op de spreekbeurten die je ontwikkelt.

 

Resultaat

Na het doorlopen van de training heb je de volgende doelen bereikt:

- Je hebt grip gekregen op je voorbereidingsproces en weet welke stappen je kunt doorlopen om te komen tot een verbindende en overtuigende toespraak of presentatie.

- Je bent gegroeid in spreekvaardigheid. Je weet hoe je een podium kunt innemen, hoe je verbinding legt met je publiek en hoe je dynamiek in je presentatie brengt, zodat er gedenkwaardige communicatie ontstaat.

- Je hebt één tot twee topkwaliteit toespraken (onderwerp naar eigen keuze) ontwikkeld, die je meteen kunt gebruiken in jouw context. Hiermee heb je een nieuwe benchmark voor je eigen spreken gecreëerd.

 

Wat gaan we doen

In de sessies staan de volgende onderwerpen centraal:


Sessie 1: Introductie // de drie kritische succesfactoren in communicatie // de fase van Ontdekken: hoe leer ik mijn optimale creatieve proces kennen, zodat ik de kern van mijn boodschap kan ontdekken // de acht strategieën voor het Ontdekken van jouw boodschap // de fase van Ordenen: hoe maak ik een heldere compositie // hoe creëer ik krachtige spanningsbogen, zodat mijn publiek van begin tot eind geboeid blijft // hoe creëer ik een goede opening van mijn toespraak // hoe creëer ik een krachtige call to action.

Sessie 2: De fase van Ordenen: hoe creëer ik maximale helderheid in mijn verhaal door een krachtige spanningsboog te ontwikkelen // de fase van Omschrijven: hoe geef ik door taal en creatieve vormen uiting aan wat ik ten diepste wil zeggen // hoe creëer ik krachtige zinnen en alinea's // hoe breng ik dynamiek in mijn verhaal.

Sessie 3: Alle cursisten houden een live toespraak en ontvangen feedback, met focus op Compositie en Stijl // de fase van Onthouden: hoe kom ik los van papier, zodat ik mijn toespraak in maximale verbinding met mijn publiek kan brengen // de fase van Overdragen: hoe communiceer ik effectief op een podium // hoe communiceer ik op zes niveaus tegelijk // hoe maak ik gebruik van de ruimte die het podium me geeft // hoe zorg ik dat mijn toespraak doet wat ik hoop.

Sessie 4: Alle cursisten houden een live toespraak en ontvangen feedback, met focus op Stijl en Overdracht // we doorlopen oefeningen om onze podiumpresence te versterken.

Praktisch

De sessies starten om 09:00 en duren tot 12.00 uur.
De groep bestaat uit maximaal zes personen.
De sessies vinden plaats in 's-Heerenbroek.
De investering voor de training bedraagt 990 euro excl BTW. Je kunt voor deze training ook STAP budget aanvragen, aangezien deze training jouw positie op de arbeidsmarkt versterkt.
De studiebelasting is ongeveer 3,5 uur per week inclusief opdrachten en trainingen. De training zal doorgang vinden bij een minimaal van zes deelnemers.
 

Wat je ontvangt

- Het boek KLINK - Spreken met Impact
- De studiepagers Verbindend & Overtuigend Spreken en Impactvolle podiumcommunicatie
- Een notitieboek waarin je jouw toekomstige toespraken kunt creëeren
- Persoonlijke begeleiding in het creëren van twee toespraken die jij in jouw context kunt gebruiken
- Aan het eind van de training ontvang je een certificaat.

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Je kunt ook een mail sturen met de vraag om een factuur, dan wordt je aanmelding één op één met jou geregeld.

VERSTERK JOUW POSITIE OP DE ARBEIDSMARKT

Spreken en presenteren worden steeds belangrijker. In functies van leiderschap, coördinatie, begeleiding van mensen en informatie-overdracht is de kunst van spreekvaardigheid in toenemende mate van doorslaggevend belang. Deze training versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt. Onze trainingen hebben een stevig wetenschappelijk fundament, waarbij de nieuwste inzichten vanuit de communicatiewetenschap, psychologie en theologie worden toegepast. Ons handboek KLINK - Spreken met impact wordt breed gewaardeerd op Universiteiten en Hogescholen in Nederland. Alle trainingen van het Sermon Movement Center vallen onder het NRTO keurmerk. Dit keurmerk staat voor hoogwaardige training die de professionaliteit van de deelnemer versterkt. Deze training geeft jou diepe kennis op het gebied van communicatiewetenschap en spreekvaardigheid. Je traint alle basisvaardigheden in het proces van spreken en presenteren. Daardoor zul jij als persoon meer tevoorschijn komen, dieper verbinding kunnen maken met je publiek en je boodschap met meer overtuigingskracht kunnen overdragen. Je groeit daardoor in persoonlijkheid en leiderschap. Jouw denken en vaardigheden worden getraind, waardoor duurzame ontwikkeling in professionaliteit ontstaat die breed toepasbaar is.11 oktober 2023 - 11 oktober- 1 november -15 november en 29 november
€ 990,- per persoon excl. btw
's-Heerenbroek

Inschrijven

Betaalmethode