TRAINING
BOEKEN
MENU

Stap

Zet jouw STAP naar meer communicatiekracht

Wil jij je meer ontwikkelen in je loopbaan en je positie op de arbeidsmarkt versterken? Dan wil de overheid je daar een handje bij helpen door het verstrekken van het STAP-budget. Je kunt per jaar 1000 euro ontvangen van de overheid en dit budget inzetten voor een training van Sermon Movement Center. Op die manier kun jij je ontwikkelen als spreker en meer impact hebben in de wereld om je heen.


Lijkt het jou wat om het STAP-budget in te zetten voor een training van Sermon Movement Center? Per jaar zijn er 6 tijdvakken bij het UWV waarop je een aanvraag kunt doen en daarbij geldt op=op. Lees dus snel verder hoe jij deze subsidie zelf kunt aanvragen en welke stappen je daarvoor moet doorlopen.

Het is eerstvolgende tijdvak is: 1 mei t/m 2 juli 2023.

De laatste dag om je vooraanmelding voor dit tijdvak bij ons te doen is: vrijdag 28 april 2023. 

Daarna start op 3 juli 2023 het volgende tijdvak.


Wie komt in aanmerking?

Je kunt als werkende of werkzoekende 1 keer per jaar zelf het STAP-budget aanvragen bij de overheid. Als je een band hebt met de Nederlandse arbeidsmarkt, kan het budget aan je verstrekt worden. Het maakt dus niet uit of je ZZP´er of ondernemer, in loondienst of moment geen werk hebt, als je de training voor je werk of toekomstig werk kunt inzetten, kun je de STAP-subsidie aanvragen. 

 

De voorwaarden die de overheid stelt zijn: 

Je bent 18 jaar of ouder en ontvangt nog geen AOW;
Je bent op de Nederlandse arbeidsmarkt gericht;
De training mag niet alleen voor de hobby zijn;
De training mag nog niet gestart zijn zodra het STAP-budget aangevraagd wordt;
De aanvraag moet minimaal 4 weken voor de start van de training worden aangevraagd;
De training mag maximaal drie maanden na het aanvraagvak starten.


Voorbeeld: vraag je het STAP-budget aan in het aanvraagtijdvak januari-februari 2023, dan is de eerst mogelijke startdatum 30 januari 2023 (4 weken na de aanvraag) en moet de scholingsactiviteit uiterlijk op 31 mei 2023 starten (3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak).


Hoe kun je het aanvragen?

Als je aan de voorwaarden voor de STAP-subsidie voldoet, is het tijd voor het aanvragen. Het eerstvolgende tijdvak start  op maandag 1 mei 2023 om 10.00 uur. Er is een subsidieplafond, dus wees er snel bij. Wanneer het geld voor dat tijdvak op is, kun je bij de volgende ronde mee doen op 3 juli 2023.

 

De aankomende tijdvakken zijn:

1 mei t/m 2 juli 2023: startdatum van training in juni, juli, augustus of september 2023.                                                   

Klik hier voor onze trainingen

3 juli i t/m 3 september 2023: startdatum van training in augustus, september of oktober 2023.                                  

Klik hier voor onze trainingen

4 september t/m 31 oktober 2023: startdatum van de training in oktober, november of december 2023. 

1 november t/m 31 december 2023: startdatum van de training in december 2023, januari of februari 2024. 


Het laatste moment om je vooraanmelding voor het eerstvolgende tijdvak bij ons te doen is vrijdag 28 april 2023. Volg het onderstaande stappenplan om in aanmerking te komen voor het STAP-budget voor onze trainingen.

Stap 1 Welke training wil je volgen?
Neem een kijkje bij ons trainingsoverzicht  om te bepalen welke training op dit moment het beste bij je ontwikkeling als spreker past. Kom je er niet helemaal uit, neem dan gerust contact met ons op.

Stap 2 Reserveer je STAP-plek
Kies in het trainingsoverzicht bij de training die je wilt volgen voor de optie 'STAP-subsidie' bij de betaalmethode. Vul de vragen in en daarna ontvang je van ons het aanmeldbewijs. 

Dit kan tot en met vrijdag 28 april 2023 om mee te doen met het tijdvak van 1 mei 2023.

Stap 3 Aanmeldingsformulier
Je vooraanmelding is gelukt! Je ontvangt van ons een mail met het STAP-aanmeldingsbewijs en de vervolgstappen.

Stap 4 Een goede voorbereiding is het halve werk
Deze dingen kun je zelf doen om zoveel mogelijk kans te maken op het STAP-budget:
-Zet een wekker in je telefoon voor 1 mei 2023;
-Houd je STAP-aanmeldingsbewijs bij de hand;
-Zorg dat je voor 10:00 uur kunt inloggen met je DigiD.

Stap 5 Maak je aanvraag officieel
Vraag het STAP-budget officieel aan via het STAP-portaal van het UWV.                                                                                          Zet je wekker en zorg dat je er op tijd bij bent!


Stap 6 Ontvang je antwoord
Heb je STAP-budget toegekend gekregen? Gefeliciteerd, je kunt je verder gaan ontwikkelen als (s)preker! Je kunt nu officieel gaan starten bij de training van je keuze en je communicatiekracht vergroten door middel van het STAP-budget. UWV beheert de aanvragen en zorgt dat het STAP-budget bij ons terechtkomt. Voor het resterende bedrag na aftrek van de 1000 euro ontvang je van ons een factuur.
Helaas krijgt niet iedereen het STAP-budget toegekend. Mocht je buiten de boot zijn gevallen, dan bespreken we graag het vervolg met je. Je kunt je gekozen training kosteloos annuleren, maar je bent natuurlijk ook van harte welkom om de training te volgen met volledige eigen bekostiging. In het nieuwe tijdvak van het STAP-budget kun je ook opnieuw een aanvraag doen voor één van onze trainingen. Begin dan weer met stap 1 van het stappenplan.  

 

 

NRTO Keurmerk

Sermon Movement Center bezit het NRTO-keurmerk, toegekend door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Door dit keurmerk staan wij in het STAP-scholenregister en voldoen wij aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel. De kwaliteitseisen worden getoetst door een onafhankelijke, externe certificerende instelling.