TRAINING
BOEKEN
MENU

WINTERSCHOOL
Basistraining "Impactvol Spreken'

WINTERSCHOOL
Basistraining "Impactvol Spreken'

Investeer in de prachtige ambiance van het romantische Twentse land in jouw spreekvaardigheid en leer in drie dagen hoe jij steengoede preken kunt houden. Met een kleine groep cursisten doorloop je onder de enthousiaste leiding van twee trainers alle basisstappen voor het creëeren van gedenkwaardige preken én oefen je je spreekvaardigheid live voor de groep.

De Winterschool is voor jou als...

- Je grip wil krijgen op een voorbereidingsproces dat keer op keer tot gedenkwaardige en betekenisvolle preken leidt.
- Je aanloopt tegen knelpunten in jouw spreken en daar in een mix van persoonlijke begeleiding en groepsdynamiek mee aan de slag wilt.
- Je een beslissende groeistap in jouw communicatiekracht wil maken waar je jaren mee vooruit kunt.

Opzet

De Winterschool impactvol spreken is een driedaagse cursus waar je in een ontspannen setting een dynamisch programma doorloopt. Het is een tijd voor persoonlijke groei, waarin je coaching ontvangt, lessen volgt en oefent in spreekvaardigheid. Alle basisstappen in het communicatieproces en het voorbereidingsproces voor een krachtige preek worden behandeld en getraind. Je volgt de lessen in groepsverband, hebt twee persoonlijke coachingsgesprekken en traint de verschillende onderdelen van het schrijven van preken en podiumcommunicatie in kleine groep. Om een optimaal rendement van de training te halen heeft iedere deelnemer een persoonlijke intake met één van de trainers via zoom.

 

Resultaat

Na de Winterschool impactvol spreken heb je de volgende doelen behaald:

-Je kent de fases van Ontdekken, Ordenen, Omschrijven, Onthouden en Overdragen en kunt deze toepassen op jouw preken en podiumpresentatie.
- Je hebt grip gekregen op jouw voorbereidingsproces en hebt geleerd hoe je Bijbelteksten kunt interpreteren en vertalen naar gedenkwaardige communicatie die verbindt met jouw publiek.
- Je bent gegroeid in jouw communicatiekracht door de effectieve podiumtraining die je hebt gevolgd.
-Je kunt persoonlijke knelpunten adresseren en je weet hoe je daar in de toekomst mee om moet gaan.

Wat gaan we doen

De Winterschool bestaat uit drie onderdelen:

- Groepslessen
- Persoonlijke coaching
- Communicatietraining in kleine groep

Tijdens de driedaagse training behandel je de vijf fasen van het creëren van preken die klinken als een klok:

- Ontdekken (Bijbelteksten leren lezen en interpreteren, het optimaliseren van jouw persoonlijke creatieve proces),
- Ordenen (het aanbrengen van een compositie en creëren van spanningsbogen),
- Omschrijven (het creëren van gedenkwaardige communicatie door het gebruik van taal, stijlfiguren en dynamiek),
- Onthouden (het je eigen maken van strategieën om los van papier te kunnen spreken),
- Overdragen (podium- en communicatietraining).

Elke deelnemer houdt tenminste één of twee live preken en traint zijn/haar podiumperformance intensief.

 

Praktische informatie

De Winterschool wordt gegeven in het prachtig gelegen Franciscushuis in Denekamp, in Twente. De cursusprijs is inclusief overnachtingen en volpension. De investering voor de Winterschool bedraagt 1.490 euro exclusief BTW.              De studiebelasting is verdeeld in 8 uur college, 10 uur zelfstudie en 8 werkcolleges


Via deze pagina kun je je aanmelden en betaal je meteen via iDeal. Ontvang je liever een factuur? Ook dat kan. Stuur ons dan een mailtje met jouw interesse tot deelname aan de Winterschool en we nemen contact met je op over de praktische afhandeling.

Wat je ontvangt

Als deelnemer aan de Winterschool (S)preekvaardigheid ontvang je het volgende:


- De studiepagers Verbindend & Overtuigend Spreken en Impactvolle Podiumcommunicatie
- Een notitieboek waarin je toekomstige preken kunt schrijven.
- Het boek KLINK - Spreken met Impact
- Een persoonlijke intake en twee persoonlijke coachingsessies (de twee sessies vinden tijdens de winterschool plaats en zijn 30 minuten elk).

Informatie

Binnen de winterschool bieden we ook de verdiepingstraining Bijbelverhalen leren interpreteren aan. Meer informatie over deze trainingen vindt u via deze link.

 

VERSTERK JOUW POSITIE OP DE ARBEIDSMARKT

Spreken en presenteren worden steeds belangrijker. In functies van leiderschap, coördinatie, begeleiding van mensen en informatie-overdracht is de kunst van spreekvaardigheid in toenemende mate van doorslaggevend belang. Deze training versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt. Onze trainingen hebben een stevig wetenschappelijk fundament, waarbij de nieuwste inzichten vanuit de communicatiewetenschap, psychologie en theologie worden toegepast. Ons handboek KLINK - Spreken met impact wordt breed gewaardeerd op Universiteiten en Hogescholen in Nederland. Alle trainingen van het Sermon Movement Center vallen onder het NRTO keurmerk. Dit keurmerk staat voor hoogwaardige training die de professionaliteit van de deelnemer versterkt. Deze training geeft jou diepe kennis op het gebied van communicatiewetenschap en spreekvaardigheid. Je traint alle basisvaardigheden in het proces van spreken en presenteren. Daardoor zul jij als persoon meer tevoorschijn komen, dieper verbinding kunnen maken met je publiek en je boodschap met meer overtuigingskracht kunnen overdragen. Je groeit daardoor in persoonlijkheid en leiderschap. Jouw denken en vaardigheden worden getraind, waardoor duurzame ontwikkeling in professionaliteit ontstaat die breed toepasbaar is.

 

18 januari 2024 - 18 januari tot 20 januari 2024
€ 1.490,- per persoon excl. btw
Klooster Franciscushuis Denekamp

Inschrijven

Betaalmethode