TRAINING
BOEKEN
MENU

WINTERSCHOOL
Impactvol spreken vanuit Bijbelverhalen

WINTERSCHOOL
Impactvol spreken vanuit Bijbelverhalen

Leer Bijbelverhalen lezen en interpreteren. Ontdek de goudmijn aan inspiratie en wijsheid van de Bijbelverhalen en word een gouddelver van de pareltjes van de Bijbelse vertelkunst. Het grootste deel van de Bijbel bestaat uit Bijbelverhalen. Vaak denken mensen dat zij de verhalen kennen - maar na deze training weet je wel beter. Weinig is wat het lijkt en de werkelijkheid is verrassender dan verwacht. In deze training leer je niet alleen de Bijbelverhalen lezen en interpreteren, maar schrijf je onder deskundige begeleiding ook twee preken vanuit Bijbelverhalen die je live voor de groep houdt, waardoor je diep in jouw communicatiekracht investeert.
De training is voor jou als...

- Je een kenner wil worden van het belangrijkste genre van de Bijbel: de Bijbelverhalen. - Je grip wil krijgen op de verteltechnieken die in Bijbelverhalen worden gebruikt, zodat je elk Bijbelverhaal op waarde kunt schatten en diepgaand kunt interpreteren. - Je jouw communicatiekracht in het spreken vanuit Bijbelverhalen beslissend wil verbeteren.

 

OPZET

Henk Stoorvogel ontwikkelde de 'Schatkaart voor het interpreteren van Bijbelverhalen'. Deze schatkaart leert je om elk Bijbelverhaal binnen te treden via vier poorten en geeft grip op de kunst van het interpreteren van Bijbelverhalen door een heldere weergave van de verteltechnieken die Bijbelschrijvers gebruiken. Daarnaast leer je Bijbelse karakters interpreteren door het leren toepassen van de 'Waardenschaal van karakters'. De eerste twee sessies van de training ontvang je aan de hand van de Schatkaart onderwijs over de interpretatie van Bijbelverhalen.  De laatste twee sessies schrijf je voor elke sessie een preek vanuit een Bijbelverhaal die je live voor de groep houdt. Je ontvangt feedback en traint de aspecten van podiumcommunicatie die jou helpen een krachtiger spreker te worden.

 

RESULTAAT

Na het volgen van de training heb je de volgende doelen bereikt:

-Je kent de vier poorten Woord, handelen, dialoog en structuur en verteltechnieken van Bijbel en kunt deze kennis toepassen op elk Bijbelverhaal.
-Je kent de Waardenschaal van karakters en kunt daardoor Bijbelverhalen en Bijbelse karakters interpreteren.
- Je weet herhaalde thema’s en structuur in Bijbelverhalen te herkennen en te interpreteren.
- Je kunt de bestudering van de Bijbelverhalen vertalen naar impactvolle preken.
- Je weet hoe je een podium in kunt nemen, hoe je verbinding moet leggen met je publiek en dynamiek in de preek inbouwt.
- Je hebt je communicatiekracht beslissend versterkt waardoor je jaren vooruit kunt in gedenkwaardige prediking.

 

WAT WE GAAN DOEN

Tijdens de driedaagse training behandelen we;

- Het dynamische krachtenveld van Bijbelverhalen.
- De betekenis en toepassing van Poort 1 - Poort 4, geïllustreerd in enkele Bijbelverhalen.
- Het interpreteren van Bijbelse karakters aan de hand van de waardenschaal van karakters.
- Het herkennen en interpreteren van herhaalde thema's en structuur in Bijbelverhalen.
- Het trainen van de vaardigheid tot interpreteren van Bijbelverhalen.
- Podiumtraining vanuit verschillende voorbereide preken vanuit Bijbelverhalen.
- Verfijning van het gebruik van de Schatkaart.


PRAKTISCHE INFORMATIE

De Winterschool wordt gegeven in het prachtig gelegen Franciscushuis in Denekamp, in Twente. De cursusprijs is inclusief overnachtingen en volpension. De investering voor de winterschool bedraagt 1.490 euro exclusief BTW. De studiebelasting is verdeeld in 8 uur college, 10 uur zelfstudie en 8 werkcolleges. 

 

WAT JE ONTVANGT

- De Schatkaart en de Studiepager Impactvolle Podiumcommunicatie.
- Het boek KLINK - Spreken met Impact.
- Persoonlijke begeleiding bij alle opdrachten voor de duur van de training.
- Een notitieboek voor het schrijven van toekomstige preken.
- Een persoonlijke intake en twee persoonlijke coachingsessies (de twee sessies vinden tijdens de winterschool plaats en zijn 30 minuten elk).

 

 WAT ANDEREN ZEGGEN

Ik realiseer me nu dat ik mijn hele leven lang de Bijbel in zwart-wit gelezen heb. Nu lees ik hem voor het eerst in kleur.

- Marco -

Ik ben ervan geschrokken hoe mijn kijk op Bijbelverhalen gekleurd is door de kinderbijbel. Ik leer de Bijbel door nieuwe ogen lezen.

- Wim -

Ontroerend mooi vind ik het, wanneer Henk de Bijbelverhalen voor ons begint te ontvouwen. Dieptelagen gaan voor me open. Hiernieuwde verwondering blijft me bij.

- Theo -

AANMELDEN

Via deze pagina kun je je aanmelden en betaal je meteen via iDeal. Ontvang je liever een factuur? Ook dat kan. Stuur ons dan een mailtje met jouw interesse tot deelname aan de winterschool en we nemen contact met je op over de praktische afhandeling.

 

Informatie

Binnen de winterschool bieden we nog de basis training Impactvol spreken en Impactvol spreken vanuit openbaring aan. Indien dit de eerste training is die je wilt volgen bij het Sermon Movement Center dan raden we je aan om te starten met de winterschool: Impactvol spreken.  Meer informatie over deze trainingen vindt u hier'.

 

VERSTERK JOUW POSITIE OP DE ARBEIDSMARKT

Spreken en presenteren worden steeds belangrijker. In functies van leiderschap, coördinatie, begeleiding van mensen en informatie-overdracht is de kunst van spreekvaardigheid in toenemende mate van doorslaggevend belang. Deze training versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt. Onze trainingen hebben een stevig wetenschappelijk fundament, waarbij de nieuwste inzichten vanuit de communicatiewetenschap, psychologie en theologie worden toegepast. Ons handboek KLINK - Spreken met impact wordt breed gewaardeerd op Universiteiten en Hogescholen in Nederland. Alle trainingen van het Sermon Movement Center vallen onder het NRTO keurmerk. Dit keurmerk staat voor hoogwaardige training die de professionaliteit van de deelnemer versterkt. Deze training geeft jou diepe kennis op het gebied van communicatiewetenschap en spreekvaardigheid. Je traint alle basisvaardigheden in het proces van spreken en presenteren. Daardoor zul jij als persoon meer tevoorschijn komen, dieper verbinding kunnen maken met je publiek en je boodschap met meer overtuigingskracht kunnen overdragen. Je groeit daardoor in persoonlijkheid en leiderschap. Jouw denken en vaardigheden worden getraind, waardoor duurzame ontwikkeling in professionaliteit ontstaat die breed toepasbaar is.

 

18 januari 2024 - 18 januari tot 20 januari 2024
€ 1.490,- per persoon excl. btw
Klooster Franciscushuis Denekamp

Inschrijven

Betaalmethode