TRAINING
BOEKEN
MENU

ZOMERSCHOOL
Impactvol Spreken vanuit Bijbelse poëzie

ZOMERSCHOOL
Impactvol Spreken vanuit Bijbelse poëzie

Leer Bijbelse poëzie lezen en interpreteren. Ontdek de technieken die Bijbelschrijvers hebben gebruikt om via poëzie het hart van God en de essentie van het leven te laten zien. Word een gouddelver van de pareltjes van de Bijbelse poëzie. Bijna veertig procent van de Bijbel is poëtisch van aard. Denk aan boeken als de Psalmen, Spreuken, Hooglied, maar ook alle profetische geschriften zijn poëtisch van aard. En veel van de grote verhalen van de Bijbel worden verrijkt door kunstige gedichten. Om vanuit de hele Bijbel te kunnen spreken is het dus van groot belang dat je de techniek en rijkdom van de Bijbelse poëzie leert kennen.

In deze training leer je niet alleen de Bijbelse poëzie lezen en interpreteren, maar schrijf je onder deskundige begeleiding ook twee preken vanuit Bijbelse poëzie die je live voor de groep houdt, waardoor je diep in jouw communicatiekracht investeert.

De training is voor jou als...

- Je een kenner wil worden van één van de grootste genres van de Bijbel: de Bijbelse poëzie.
- Je grip wil krijgen op de technieken die in Bijbelse poëzie worden gebruikt, zodat je alle poëtische stukken uit de Bijbel op waarde kunt schatten en diepgaand kunt interpreteren.
- Je jouw communicatiekracht in het spreken vanuit Bijbelse poëzie beslissend wil verbeteren.

Opzet

Henk Stoorvogel ontwikkelde de training Bijbelse Poëzie Interpreteren, met de bijbehorende studiepager. Hij bestudeerde de grootste denkers met betrekking tot Bijbelse poëzie en vatte de kern van hun onderwijs samen in een training die voor iedereen toegankelijk is, en mensen op alle niveaus uitdaagt en helpt om zich te bekwamen in het interpreteren van Bijbelse poëzie. De eerste twee sessies van de training ontvang je aan de hand van de studiepager onderwijs over de interpretatie van Bijbelse poëzie. De laatste twee sessies schrijf je voor elke sessie een preek vanuit een gedicht, profetie of lied vanuit de Bijbel die je live voor de groep houdt. Je ontvangt feedback en traint de aspecten van podiumcommunicatie die jou helpen een krachtiger spreker te worden.

Resultaat

Na het volgen van de zomerschool heb je de volgende doelen bereikt:
- Je kent de technieken van de schrijvers van Bijbelse poezië zoals de wijsheidsliteratuur, profeten en liederen en kunt deze toepassen op de interpretatie van Bijbelse poezië.
- Je kunt de studiepager toepassen op alle Bijbelse poëzie en daardoor zowel de profeten als de wijsheidsliteratuur en liederen dieper interpreteren.
- Je kunt de bestudering van de Bijbelse poëzie vertalen naar impactvolle preken.
-Je kent de fases van Ontdekken, Ordenen, Omschrijven, Onthouden en Overdragen en kunt deze toepassen op jouw preken en podiumpresentatie.
- Je hebt je communicatiekracht beslissend versterkt waardoor je jaren vooruit kunt in gedenkwaardige prediking.


Wat we gaan doen

Sessie 1:
- De wereld van de Bijbelse poëzie. - De studiepager geïllustreerd en toegepast in enkele delen Bijbelse poëzie.

Sessie 2:
- Het interpreteren van Bijbelse poëzie in langere en complexere teksten.
- Het herkennen en interpreteren van herhaalde thema's en structuur in Bijbelse poëzie.
- Het trainen van de vaardigheid tot interpreteren van Bijbelse poëzie.

Sessie 3:
- Podiumtraining vanuit verschillende voorbereide preken vanuit Bijbelse poëzie.
- Verfijning van het gebruik van de studiepager.
- Live-coaching in spreken en interpratie in kleine groepen.

Sessie 4:
- Podiumtraining vanuit verschillende voorbereide preken vanuit Bijbelse poëzie.
- Verfijning van het gebruik van de studiepager.


Praktische informatie

De zomerschool wordt gegeven in Klooster Fransiscushuis in Denekamp van 27 juni tot 29 juni 2024. De cursusprijs is inclusief overnachtingen en volpension. De investering voor de zomerschool bedraagt € 1.490 euro exclusief BTW. De studiebelasting is verdeeld in 8 uur college, 10 uur zelfstudie en 8 werkcolleges.

Via deze pagina kun je je aanmelden en betaal je meteen via iDeal. Ontvang je liever een factuur? Ook dat kan. Stuur ons dan een mailtje met jouw interesse tot deelname aan de zomerschool en we nemen contact met je op over de praktische afhandeling.


Wat je ontvangt

- De Studiepagers Bijbelse Poëzie Interpreteren en Impactvolle Podiumcommunicatie.
- Het boek KLINK - Spreken met Impact.
- Een persoonlijke intake en twee persoonlijke coachingsessies (de twee sessies vinden tijdens de zomerschool plaats en zijn 30 minuten elk).
- Een notitieboek voor het schrijven van toekomstige preken.
- Aan het eind van de training ontvang je een certificaat.

 

Informatie

Binnen de zomerschool bieden we nog de basis training Impactvol spreken en Impactvol spreken vanuit Handelingen aan. Indien dit de eerste training is die je wilt volgen bij het Sermon Movement Center dan raden we je aan om te starten met de zomerschool: Impactvol spreken. Meer informatie over deze training vindt u hier.


VERSTERK JOUW POSITIE OP DE ARBEIDSMARKT

Spreken en presenteren worden steeds belangrijker. In functies van leiderschap, coördinatie, begeleiding van mensen en informatie-overdracht is de kunst van spreekvaardigheid in toenemende mate van doorslaggevend belang. Deze training versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt. Onze trainingen hebben een stevig wetenschappelijk fundament, waarbij de nieuwste inzichten vanuit de communicatiewetenschap, psychologie en theologie worden toegepast. Ons handboek KLINK - Spreken met impact wordt breed gewaardeerd op Universiteiten en Hogescholen in Nederland. Alle trainingen van het Sermon Movement Center vallen onder het NRTO keurmerk. Dit keurmerk staat voor hoogwaardige training die de professionaliteit van de deelnemer versterkt. Deze training geeft jou diepe kennis op het gebied van communicatiewetenschap en spreekvaardigheid. Je traint alle basisvaardigheden in het proces van spreken en presenteren. Daardoor zul jij als persoon meer tevoorschijn komen, dieper verbinding kunnen maken met je publiek en je boodschap met meer overtuigingskracht kunnen overdragen. Je groeit daardoor in persoonlijkheid en leiderschap. Jouw denken en vaardigheden worden getraind, waardoor duurzame ontwikkeling in professionaliteit ontstaat die breed toepasbaar is.


27 juni 2024 - 27 juni tot 29 juni
€ 1.490,- per persoon excl. btw
Klooster Franciscushuis Denekamp

Inschrijven

Betaalmethode