TRAINING
BOEKEN
MENU

ZOMERSCHOOL
Impactvol spreken vanuit Handelingen

ZOMERSCHOOL
Impactvol spreken vanuit Handelingen

Leer Handelingen lezen en interpreteren, ‘next level’, zoals je nog niet eerder hebt meegemaakt. De start van de kerk van Jezus Christus zoals beschreven door Lucas in Handelingen geeft een fascinerende inkijk in het leven van de eerste gelovigen en de immense impact van het evangelie. Wanneer je de eigenheid en kracht van Handelingen ontdekt, wordt
jouw missionaire vuur en liefde voor de kerk aangewakkerd als nooit tevoren. Verwonder je over de Geest die menselijke grenzen doorbreekt, in de eerste eeuw na Christus én in het hier en nu. Ontwikkeling je gevoel voor de rijkdom van Handelingen en spreek deze eeuwenoude woorden opnieuw tot leven. In deze training leer je niet alleen Handelingen lezen en interpreteren, maar schrijf je onder deskundige begeleiding ook twee preken vanuit Handelingen die je live voor de groep houdt, waardoor je diep in jouw communicatiekracht investeert.

DE TRAINING IS VOOR JOU ALS...

- Je een kenner wil worden van wellicht het krachtigste boek van de Bijbel: Handelingen.
- Je grip wil krijgen op de technieken die in Handelingen worden gebruikt, zodat je alle verhalen op waarde kunt schatten en diepgaand kunt interpreteren.
- Je jouw communicatiekracht in het spreken vanuit Handelingen beslissend wil verbeteren.

OPZET

Joël Boertjens ontwikkelde de training ‘Krachtig spreken uit Handelingen’, met de bijbehorende studiepager. Hij bestudeerde de grootste denkers met betrekking tot Handelingen en vatte de kern van hun onderwijs samen in een training die voor iedereen toegankelijk is, en mensen op alle niveaus uitdaagt en helpt om zich te bekwamen in het interpreteren van de evangeliën. De eerste twee sessies van de training ontvang je aan de hand van de studiepager onderwijs over de interpretatie van Handelingen.  De laatste twee sessies schrijf je voor elke sessie een preek vanuit een (uitdagend) tekstgedeelte uit Handelingen die je live voor de groep houdt. Je ontvangt feedback en traint de aspecten van podiumcommunicatie die jou helpen een krachtiger spreker te worden.

RESULTAAT

- Je kent de technieken achter het tweeluik ‘Lucas – Handelingen’ zoals herhaalde thema’s en structuur en kunt de Bijbelteksten daarom dieper interpreteren.
- Je kunt de bestudering van Handelingen vertalen naar impactvolle preken.
-Je kent de fases van Ontdekken, Ordenen, Omschrijven, Onthouden en Overdragen en kunt deze toepassen op jouw preken en podiumpresentatie. Bij het ‘ordenen’ maak je kennis met een nieuwe opbouw van de spanningsboog.
- Je hebt je communicatiekracht beslissend versterkt waardoor je jaren vooruit kunt in gedenkwaardige prediking.


WAT WE GAAN DOEN

Sessie 1:
- Het verdiepen in Lucas’ charismatische theologie in zijn schets van Jezus, de kerk en de missie van de kerk.
- Het analyseren hoe ‘Handelingen’ het evangelie van Lucas diepgaand verbreedt én verdiept.
- Het herkennen van krachtige lijnen die Lucas laat lopen van het Oude Testament naar Jezus, van Jezus naar zijn leerlingen, en van zijn leerlingen naar nú. Want alles heeft een open eind…
Sessie 2:
- Het interpreteren van Handelingen door de lens van Handelingen hoofdstuk 8.
- Het ontdekken hoe de Heilige Geest in Handelingen menselijke grenzen doorbreekt en levens en structuren blijvend veranderd.
- Het trainen van de vaardigheid tot interpreteren van Handelingen.
Sessie 3:
- Podiumtraining vanuit verschillende voorbereide preken vanuit Handelingen.
- Verfijning van het gebruik van de studiepager.
- Live-coaching in spreken en interpretatie in kleine groepen.
Sessie 4:
- Podiumtraining vanuit verschillende voorbereide preken vanuit Handelingen.
- Verfijning van het gebruik van de studiepager.
- Live-coaching in spreken en interpretatie in kleine groepen.


PRAKTISCHE INFORMATIE

De zomerschool wordt gegeven in Klooster Fransiscushuis in Denekamp van 27 juni tot 29 juni 2024. De cursusprijs is inclusief overnachtingen en volpension. De investering voor de zomerschool bedraagt € 1.490 euro exclusief BTW.            De studiebelasting is verdeeld in 8 uur college, 10 uur zelfstudie en 8 werkcolleges.

Via deze pagina kun je je aanmelden en betaal je meteen via iDeal. Ontvang je liever een factuur? Ook dat kan. Stuur ons dan een mailtje met jouw interesse tot deelname aan de zomerschool en we nemen contact met je op over de praktische afhandeling.

WAT JE ONTVANGT

- De Studiepagers Krachtig spreken uit Handelingen en Impactvolle Podiumcommunicatie.
- Het boek STA OP! – Doorbreek polarisatie met hoopvol herstel.
- Een persoonlijke intake en twee persoonlijke coachingsessies (de twee sessies vinden tijdens de zomerschool plaats en zijn 30 minuten elk).
- Een notitieboek voor het schrijven van toekomstige preken.
- Aan het eind van de training ontvang je een certificaat.

 

Informatie

Binnen de zomerschool bieden we nog de basis training Impactvol spreken en Impactvol spreken vanuit Bijbelse Poezie aan.  Indien dit de eerste training is die je wilt volgen bij het Sermon Movement Center dan raden we je aan om te starten met de zomerschool: Impactvol spreken. Meer informatie over deze training vindt u hier'.

 

 

VERSTERK JOUW POSITIE OP DE ARBEIDSMARKT

Spreken en presenteren worden steeds belangrijker. In functies van leiderschap, coördinatie, begeleiding van mensen en informatie-overdracht is de kunst van spreekvaardigheid in toenemende mate van doorslaggevend belang. Deze training versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt. Onze trainingen hebben een stevig wetenschappelijk fundament, waarbij de
nieuwste inzichten vanuit de communicatiewetenschap, psychologie en theologie worden toegepast. Ons handboek KLINK - Spreken met impact wordt breed gewaardeerd op Universiteiten en Hogescholen in Nederland. Alle trainingen van het Sermon Movement Center vallen onder het NRTO keurmerk. Dit keurmerk staat voor hoogwaardige training die
de professionaliteit van de deelnemer versterkt. Deze training geeft jou diepe kennis op het gebied van communicatiewetenschap en spreekvaardigheid. Je traint alle basisvaardigheden in het proces van spreken en presenteren. Daardoor zul jij als persoon meer tevoorschijn komen, dieper verbinding kunnen maken met je publiek en je boodschap met meer overtuigingskracht kunnen overdragen. Je groeit daardoor in persoonlijkheid en leiderschap. Jouw denken en vaardigheden worden getraind, waardoor duurzame ontwikkeling in professionaliteit ontstaat die breed toepasbaar is.


27 juni 2024 - 27 tot 29 juni 2024
€ 1.490,- per persoon excl. btw
Klooster Franciscushuis Denekamp

Inschrijven

Betaalmethode