TRAINING
BOEKEN
MENU

ZOMERSCHOOL
Krachtig spreken uit de Evangeliën

ZOMERSCHOOL
Krachtig spreken uit de Evangeliën

Het team van het Sermon Movement Center ontwikkelde de training Evangeliën leren interpreteren, met de bijbehorende studiepager. Zij bestudeerden de grootste denkers met betrekking tot de evangeliën en vatten de kern van hun onderwijs samen in een training die voor iedereen toegankelijk is, en mensen op alle niveaus uitdaagt en helpt om zich te bekwamen in het interpreteren van de evangeliën.
De Zomerschool Evangeliën heeft een unieke opzet: drie dagen Zomerschool PLUS twee vrijdagochtenden training in het najaar, op 22 september en 13 oktober. Op deze manier is er voldoende tijd om de vier evangeliën grondig te bestuderen en jouw spreekvaardigheid uitgebreid te trainen.
Tijdens de Zomerschool ontvang je aan de hand van de studiepager onderwijs over de interpretatie van de evangeliën en spreek je een eerste keer vanuit de evangeliën.
De maanden daarna kun je door middel van thuisstudie je kennis van de evangeliën verdiepen. De eerste sessie in het najaar staat in het teken van onderwijs over de evangeliën. De laatste sessie schrijf je een preek vanuit een (uitdagend) tekstgedeelte uit de evangeliën die je live voor de groep houdt. Je ontvangt feedback en traint de aspecten van podiumcommunicatie die jou helpen een krachtiger spreker te worden.


DE TRAINING IS VOOR JOU ALS...

- Je een kenner wil worden van één van de mooiste genres van de Bijbel: de evangeliën.                                                                    - Je grip wil krijgen op de technieken die in de evangeliën worden gebruikt, zodat je alle verhalen, gelijkenissen en onderwijsblokken op waarde kunt schatten en diepgaand kunt interpreteren.                                                                                        - Je jouw communicatiekracht in het spreken vanuit de evangeliën beslissend wil verbeteren.

 

OPZET

Het team van het Sermon Movement Center ontwikkelde de training Evangeliën leren interpreteren, met de bijbehorende studiepager. Zij bestudeerden de grootste denkers met betrekking tot de evangeliën en vatten de kern van hun onderwijs samen in een training die voor iedereen toegankelijk is, en mensen op alle niveaus uitdaagt en helpt om zich te bekwamen in het interpreteren van de evangeliën.

 

RESULTAAT

- Je kent de technieken achter de vier evangeliën Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes zoals herhaalde thema’s en structuur en kunt deze Bijbelboeken daarom dieper interpreteren.
- Je kunt de bestudering van de evangeliën vertalen naar impactvolle preken.
-Je kent de fases van Ontdekken, Ordenen, Omschrijven, Onthouden en Overdragen en kunt deze toepassen op jouw preken en podiumpresentatie.
- Je hebt je communicatiekracht beslissend versterkt waardoor je jaren vooruit kunt in gedenkwaardige prediking.

 

WAT WE GAAN DOEN

Dag 1
- De wereld van de evangeliën.
- De studiepager geïllustreerd en toegepast in enkele delen van de evangeliën.
- Studie op het evangelie van Marcus en Lucas
- Persoonlijke coaching

Dag 2
- Studie op het evangelie van Johannes
- Preek voorbereiden
- Persoonlijke coaching

Dag 3
- Spreektraining
- Live-coaching in spreken en interpretatie in kleine groepen.

Najaar sessie 1 (22 september)
- Studie op het evangelie van Matteüs
- Verfijning van het gebruik van de studiepager.

Najaar sessie 2 (13 oktober)
- Podiumtraining vanuit verschillende voorbereide preken vanuit de evangeliën.
- Verfijning van het gebruik van de studiepager.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

De training wordt gegeven voor maximaal 10 personen, waarbij de onderwijssessies voor de hele groep gegeven worden sessie en de trainingssessies in groepjes zal plaatsvinden. Zo ontvangt iedere deelnemer optimale persoonlijke begeleiding en ontstaat een ideale leeromgeving. De training bestaat uit een combinatie van de Zomerschool en twee sessies in het najaar. Zo is er voldoende tijd voor de thuiswerkopdrachten en ontstaat een dynamisch leertraject van vier maanden. De trainers zijn ook tussen de sessies door beschikbaar voor sparring en begeleiding.

De Zomerschool vindt plaats in het klooster van Denekamp, van 29 juni - 1 juli.  De najaarssessies vinden plaats in Zwolle, op een vrijdagochtend 22 september en 13 oktober. De sessies duren van 09:00 uur tot 12:00 uur. 

De studiebelasting is ongeveer 3,5 uur per week inclusief opdrachten en trainingen, gedurende 8 weken.

De investering voor de training bedraagt 1.990 euro, exclusief BTW. Je kunt voor deze training ook STAP budget aanvragen, aangezien deze training jouw positie op de arbeidsmarkt versterkt

Via deze pagina kun je je aanmelden en betaal je meteen via iDeal. Ontvang je liever een factuur? Ook dat kan. Stuur ons dan een mailtje met jouw interesse tot deelname aan de Zomerschool en we nemen contact met je op over de praktische afhandeling.

Binnen de Zomerschool bieden we nog de basis training verbindend en overtuigd spreken aan (Zomerschool voor Spreekvaardigheid).
Indien dit de eerste training is die je wilt volgen bij het Sermon Movement Center dan raden we je aan om te starten met de zomerrschool: Verbindend en overtuigd spreken. Meer informatie over deze trainingen vindt u hier.

 

WAT JE ONTVANGT

- De Studiepagers Evangeliën Interpreteren en Impactvolle Podiumcommunicatie.
- Een persoonlijke intake en twee persoonlijke coaching sessies (de twee sessies vinden tijdens de Zomerschool plaats en zijn 30 minuten elk).
- Het boek KLINK - Spreken met Impact.
- Een notitieboek voor het schrijven van toekomstige preken. - Aan het eind van de training ontvang je een certificaat.

 

MEER LEREN? ONTDEK DE SMC ACADEMY

De training Evangeliën Interpreteren maakt deel uit van de Academy van het Sermon Movement Center. Dit is een serie trainingen waarbij je alle genres van de Bijbel leert lezen en interpreteren, én daaruit leert spreken. De trainingen zijn los te volgen, of in een curriculum van vier jaar. Meer informatie over de Academy? Mail ons en je ontvangt de brochure.
VERSTERK JOUW POSITIE OP DE ARBEIDSMARKT

Spreken en presenteren worden steeds belangrijker. In functies van leiderschap, coördinatie, begeleiding van mensen en informatie-overdracht is de kunst van spreekvaardigheid in toenemende mate van doorslaggevend belang. Deze training versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt. Onze trainingen hebben een stevig wetenschappelijk fundament, waarbij de nieuwste inzichten vanuit de communicatiewetenschap, psychologie en theologie worden toegepast. Ons handboek KLINK - Spreken met impact wordt breed gewaardeerd op Universiteiten en Hogescholen in Nederland. Alle trainingen van het Sermon Movement Center vallen onder het NRTO keurmerk. Dit keurmerk staat voor hoogwaardige training die de professionaliteit van de deelnemer versterkt. Deze training geeft jou diepe kennis op het gebied van communicatiewetenschap en spreekvaardigheid. Je traint alle basisvaardigheden in het proces van spreken en presenteren. Daardoor zul jij als persoon meer tevoorschijn komen, dieper verbinding kunnen maken met je publiek en je boodschap met meer overtuigingskracht kunnen overdragen. Je groeit daardoor in persoonlijkheid en leiderschap. Jouw denken en vaardigheden worden getraind, waardoor duurzame ontwikkeling in professionaliteit ontstaat die breed toepasbaar is.

 

29 juni 2023 - 29 juni tot 1 juli 2023
€ 1.990,- per persoon excl. btw
Klooster Franciscushuis Denekamp

Inschrijven

Heeft u een kortingscode? Klik hier om de code in te voeren.

Betaalmethode